Intai de mai 2012 - Cu ochii-n stele.

In dupa-amiaza zilei de 30 aprilie am decis sa urc la munte, la o cabana in Parang, cu intentia de a beneficia de cerul senin (o raritate de cateva saptamani) si sa stau putin cu telescopul in cer. In sensul acesta am ambalat sotia, 2 bucati copii+2 bucati prieteni+ 1 bucata telescop din dotare si am pus cap compas catre munte. Evident ca nu a fost offroad adevarat, offroad de asta se poate face si cu Dacia, dar asta nu a facut cele 2 zile mai putin placute. La categoria "plimbari" merge sigur!

 

Apus de soare de pe terasa cabanei.

Inca pe inserate m-am instalat si am inceput sa stau cu ochii-n luna. Telescopul meu a facut furori, a trebuit sa stau la rand dupa fiecare membru al familiei. Ba la un moment dat chiar si barmanita venise sa vada luna de aproape.

Sesiunea de pe terasa a fost distractiva, dar mai mult decat luna nu puteai sa vezi, ca era lumina multa. Dupa ce gasca s-a tras la nanica, mi-am luat utilajul in spate si m-am dus intr-un colt intunecat al muntelui. Dupa ce am reusit, cu multa munca, sa evit sa ma haleasca doi caini, m-am putut bucura de cerul superb, dar nu numai.
Cam asa arata un nebun cu telescop mult dupa miezul noptii, cautand Jupiterul, Venusul...

Valea Jiului se pare ca nu doarme nici daca nu era inca vara. Marea de lumini arata ca un fluviu de foc, chiar si pe la 2 noaptea.

Ne-am trezit pentru o dimineata perfecta de munte. Inimitabil!

Bonusul a venit putin mai tarziu, cand pe platoul de sub cabana au aparut parapantistii. Am prins mai intai o tatonare a curentilor de aer cu un aeromodel.

Apoi a urcat o parapanta (posibil sa fi fost Tomi Coconea)

Rand pe rand au decolat si altii, si pana sa ne dam seama cerul era plin de pete de culoare. Am numarat vreo 6-7 parapante, din care cel putin una era duplex.

Am terminat iesirea cu o coborare "peste deal", evitand cu grija asfaltul. Macar atata offroad sa fie.

O ultima privire catre locul de unde am plecat

 

 

 

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!