Plimbari prin parc 1 - fundu Aninoasei.
Article Index
Plimbari prin parc 1 - fundu Aninoasei.
Panta a doua. Trolieri.
Panta a treia si varful dealului
All Pages

 

Anul 2009 a fost anul iesirilor scurte in teren, al namolelilor mai mult sau mai putin intense. De durata scurta, nu cine stie ce spectaculoase vizual si tributare ale ideii (bolnave conform unui prieten din Galati) de cat mai mult efort si cat mai multa murdarie, le-am categorisit ca "plimbari prin parc" sau "prin fundul curtii". Asta e una dintre ele.

 

14 noiembrie. Echipa:Teo cu XT125, Zoli cu Domi 650, Edi cu ATV Linhai si din nou Samuraiul cu mine+copchilotul Billie. Locatia: fundu' Aninoasei, adica valea abrupta aflata in prelungirea localitatii Aninoasa. Scopul a fost traversarea vaii, urcarea pana pe culmea dealului pentru a putea sa coboram pe partea opusa, fie la Merisor, fie la Banita. Harta cred ca zice mai multe celor care nu cunosc locurile. Urmariti liniile trasate cu rosu si albastru. Durata iesirii: aparent infinita. Distanta parcursa: ridicol de mica, dar muncita metru cu metru.

Am plecat din Petrosani si am traversat spre Aninoasa prin dealul Daljei. Sus pe culme ne-am oprit pentru o poza de grup si o privire spre varfurile Parangului, care  nu aratau prea ofertant. Sus acolo vremea eram cam ... cacanie.

Straja arata mult mai bine, ramanea de vazut care din tendintele vremii va ajunge si la Aninoasa.

Coborarea catre Aninoasa a fost distractiva, mai ales pe platoul mlastinos de la jumatatea drumului care a pictat corespunzator masina. Pe parbriz deja se vad urmele de noroi.

In amonte de Aninoasa Edi a cules un clandestin :)

In drum spre capatul Aninoasei m-a lovit bafta. Am dat de o autobetoniera care lucra la intarirea malurilor paraului si nu a fost chip sa trec pe langa ea. Nici cei de pe camion nu mi-au usurat sarcina, a trebuit sa stau de doua ori in spatele lui, pana am reusit sa trec. Drumul ingust incastrat in deal nu permitea depasiri. Ce sa faci, daca primaria Aninoasei taman acum, inainte de alegeri a gasit bani de regularizare a albiei? Urmatorii bani ii va primi la urmatoarele alegeri, in caz ca orasul nu intra in faliment pana atunci.

Dupa ce am parasit drumul, am intrat pe teritoriu aparent  neumblat. Nimic nu pare sa fi deranjat azi stratul gros de frunze, desi motocicletele tocmai ce trecusera.

"Cap de linie". Locul in care traseul paraseste albia. Paraul se pierde undeva in dreapta, in fundul unei vai abrupte, forestiera ascende brusc spre stanga.

Facem o sedinta ad-hoc pentru stabilirea ordinii de urcare.

Teo merge primul, rateaza trasa ideala si ramane in jumatatea superioara in ciuda motocicletei usoare si a gumelor potrivite. Cativa cai putere in plus l-ar fi ajutat cu siguranta.

Depunem un efort colectiv pentru "inlaturarea obstacolului din drum", primul dintr-un lung sir ce a urmat :D

Apoi am plecat eu, destul de sigur pe Samurai. Un pic de avant ...

...derapaje, salturi si mult şpan...

... gata am trecut

Urmeaza Zoli, cu galosi pe post de anvelope

Blocat cam de pe unde a ramas si Teo, a prilejuit o noua sesiune de impins, dar magaoaia e muuult mai grea.

Ultimul in sir, Edu a urcat lejer, desi tractiunea integrala era out si a urcat doar cu spatele, Ajuns sus a uitat sa traga frana de mana si a fost nevoie de 2 oameni, Billie si Edi, ca sa stapaneasca magaoaia. Pe jos se vede santul trasat de roata Dominatorului.

Zoli isi reface puterile. Se ofera premiu pentru cel care poate sa zica de fapt ce culoare au la origine pantalonii lui.

Sforii cu care l-a tras pe Zoli, Teo i-a gasit o noua intrebuintare :D

A urmat o scurta zona de relaxare. Totusi, sfatuit gresit, Zoli alege un traseu alternativ prin o gradina si se blocheaza in noroiul lichid ce se ascundea sub iarba.

Pamantul era ca frisca, cauciucul taia iarba ca un cutit si dedesubt era clisa, asa ca revenim la impins.

 

  

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!